Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg krumpli, 1 fej karfiol, vaj, 25 dkg darált (sertés)hús, 5 dkg füstölt szalonna, tej, 1 zsemle, 1 tojás, 2 dl tejföl, só, bors, majoránna
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és sós vízben félig megfőzzük.
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük.
Mély, tűzálló tálat kivajazunk, és aljára terítjük a karfiolt.
A húst összegyúrjuk a felaprított szalonnával, a tejben megáztatott és kinyomott, szétmorzsolt zsemlével, a tojással, 1 deci tejföllel és sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük. Ezzel a húskeverékkel bevonjuk a karfiolt, majd az egészet befedjük a krumplival.
A tetejét megöntözzük a maradék tejföllel, és forró sütőben 30-40 percig sütjük.