Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg darált hús, 20 dkg rizs, 70 dkg édeskáposzta, 8 dkg füstölt szalonna, 20 dkg reszelt sajt, 2 kis fej vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, törött fehérbors
Elkészítése:
A húst összekeverjük a megmosott és lecsepegtetett rizzsel.
A hagymát kevés olajon megpároljuk. A hús-rizs keverékéhez tesszük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá.
A káposztát leveleire szedjük, megmossuk, lecsurgatjuk, és kb. kisujjnyi csíkokra vágjuk.
A paradicsom héját lehúzzuk, karikákra vágjuk, a zöldpaprikát csíkokra.
A szalonnát hajszálvékony szeletekre vágjuk, és a felével kibéleljük a tálat.
Ebbe terítjük a káposzta negyedét, kicsit megsózzuk, és beborítjuk a rizzsel kevert darált hús egyharmadával. Erre kerülnek a paradicsomkarikák és a zöldpaprika, majd újra káposzta. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére káposzta kerüljön, amit meglocsolunk a tejföllel.
Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.