ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fehérrépa-krémleves bundás kenyérrel

2010. március 25. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg fehérrépa, 20 dkg krumpli, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj, 1 dl fehérbor, 1,5 l tyúkhúsleves (kockából), 4 dl tejszín, 1 mk. őrölt szerecsendió, só, bors; a bundás kenyérhez: 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg csiperkegomba, 8 szelet szendvicskenyér, 2 ek. vaj, 1 kk. prézli, 3 tojás+1 tojásfehérje; a sütéshez: bő olaj

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk.

Felforrósítjuk a vajat, megpároljuk rajta a vöröshagymát, a fokhagymát és a répát. Felöntjük a fehérborral, felforraljuk, majd hozzáadjuk a krumplit, a tyúkhúslevest és a tejszínt. Addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul.

Ekkor összeturmixoljuk, sóval, borssal, a szerecsendióval ízesítjük, átszűrjük.

A bundás kenyérhez a forró vajban megpároljuk a megtisztított, összevágott vöröshagymát és gombát. Hozzáadjuk a prézlit, és az egészet ledaráljuk.

A tojásfehérjével kikeverjük, és megkenünk vele egy szendvicskenyeret, ráfektetjük a másik szeletet, majd a felvert tojásba mártjuk, és bő olajban kisütjük.

A bundás kenyeret háromszögekre vágjuk, és a leves mellé tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr191867272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása