Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg spárgatök, 3 ek. olaj, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk. pirospaprika, 1 dl joghurt, 3 ek. liszt, 1 kk. ételízesítőpor, 1 kk. só, 1 csokor kapor; a tálaláshoz: aludttej
Elkészítése:
A zsenge tököt megmossuk, meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk (ha már nem zsenge, kimagozzuk).
Az olajon megpároljuk a felaprított hagymát, a vége felé hozzáadjuk az áttört fokhagymát.
Rátesszük a tököt, megszórjuk pirospaprikával, és még néhány percig hagyjuk, hogy levet engedjen.
Felöntjük 1 liter vízzel, majd a joghurtban elkevert liszttel állandó kevergetés mellett behabarjuk.
Megsózzuk, ételízesítővel és a felaprított kaporral ízesítjük, majd jól összeforraljuk.
Aludttejjel vagy tejföllel tálaljuk.