ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kétféle mézes korong

2010. március 25. - Dyna 122

Hozzávalók (kb. 35 darabhoz): 7-8 dkg dió, 17-18 dkg, mandula, 37-38 dkg méz, 10 dkg margarin, 50 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 10-10 dkg cukrozott narancs- és citromhéj, 2 ek. mézeskalács fűszerkeverék, 12 dkg fehér csokoládé, 12 dkg tejcsokoládé, 6 dkg natúr pisztácia

Elkészítése:

A diót 12 deka mandulával együtt felaprítjuk.

A mézet és a margarint kevergetve felmelegítjük.

A lisztet a sütőporral, a dióval, a cukrozott narancs- és citromhéjjal, a felaprított mandulával és a fűszerkeverékkel elvegyítjük. A margarinos mézzel alaposan összedolgozzuk, és 8 mm vastag lappá kinyújtjuk. Kb. 6 cm átmérőjű kerek korongokat szúrunk ki belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.

A csokoládékat forró vízfürdőben külön-külön megolvasztjuk.

A pisztáciát durvára felaprítjuk.

A fele korongot a folyékony fehér csokoládéba mártjuk, és a pisztáciával megszórjuk. A többi korongot a tejcsokoládéba mártjuk, és közepükre egy szem mandulát nyomunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr691868619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása