ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Mandulás falatok

2010. március 25. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 25 dkg étkezési keményítő, 7,5 dkg liszt, 3 dkg kakaó, 1 kk. őrölt fahéj; a töltelékhez: 15 dkg marcipán, 7,5 dkg porcukor, 1 tojássárgája, kb. 50 szem mandula; tetejére: porcukor, méz 

Elkészítése:
 
A vajat krémesre keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd beleszitáljuk az étkezési keményítő, liszt, kakaó, szegfűszeg keverékét. Összegyúrjuk, cipót formázunk belőle és fóliába burkolva 1 órára hűtőbe tesszük.
 
A marcipánt összedolgozzuk a porcukorral és a tojássárgával.
 
A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagra nyújtjuk, és cakkos szélű szaggatóval kiszaggatjuk.
 
A marcipánból kis golyókat formázunk, és mindegyik tésztakorong közepébe teszünk belőle. A tésztát három oldalról ráhajtjuk (olyanok lesznek, mint a lóherelevelek), ujjunkkal kissé lenyomjuk, és oda, ahol összeérnek a tésztaszélek, belenyomunk egy szem mandulát.
 
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket tisztes távolságba, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
 
Meghintjük porcukorral, és a mandulákat megkenjük a felmelegített mézzel.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr381868811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása