ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Pórés sonkarakottas

2010. március 25. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2 szál póréhagyma, 4 ek. olaj, 20-25 dkg gépsonka, 1 ek. liszt, 2 ek. vaj, 3 dl tej, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, só, bors 

Elkészítése:
 
A felkarikázott hagymát megpároljuk az olajon, megsózzuk, majd félretesszük.
 
Egy tepsit kivajazunk, a hagyma felét beleszórjuk, befedjük a sonkaszeletek felével.
 
A lisztet a forró vajon megpezsgetjük, felengedjük a tejjel és tejföllel, azaz besamelmártást főzünk.
 
A tűzről lehúzzuk és belekeverjük a sajtot. Megsózzuk, a borssal fűszerezzük, és a felét a hagymás rakottasra öntjük.
 
Ezután a maradék sonka, majd ismét a hagyma és a sajtos mártás következik.
 
200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr831867256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása