ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Tengeri halpogácsa

2010. március 25. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz paradicsomos halkonzerv, 2 dl főtt (párolt) rizs, 2 tojás, 2-3 ek. zsemlemorzsa, 2-3 ek. liszt, citromlé, 1 mk. reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk. őrölt bors, só
 
Elkészítése:
 
A halkonzerv levét leszűrjük.
 
Mély tálba öntjük a párolt rizst, rászórjuk a darabokra vágott halat, a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Ráöntjük a hal levét, ráütjük a tojásokat, megsózzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és az egészet alaposan összedolgozzuk. Nedves kézzel kis pogácsákat formázunk a rizses-halas masszából, végül kevés lisztbe mártva forró olajban szép pirosra megsütjük (7-8 perc).
 
Paradicsomszósszal vagy valamilyen idénysalátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr841868552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.