ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gombás-sonkás burkolt bárány

2010. március 26. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag mélyhűtött leveles tészta, 10 szem csiperkegomba, 5 ek. margarin/vaj, só, bors, 8 szelet báránykaraj csontjával együtt, 1 ág rozmaring, 1 csokor bazsalikom, 8 vékony szelet gépsonka, 0,5 dl olívaolaj, 1 tojássárgája

 
Elkészítése:
 
A tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.
 
A megtisztított és vékonyan felszeletelt gombát a vaj felén puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
 
A bárányszeleteket megsózzuk, borsozzuk, majd a maradék vajon mindkét oldalukat megpirítjuk. A finomra vágott rozmaringgal és bazsalikommal fűszerezzük, és hagyjuk egy kissé meghűlni.
 
A tésztát liszttel behintett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, majd 8 egyforma négyzetre vágjuk.
 
A karajszeleteket egy-egy tésztalapra fektetjük, és sonkaszelettel mindegyiket beborítjuk. A sonkákra egy-egy kanálka párolt gomba kerül. Ezután a húsos batyut a tésztába göngyöljük.
 
A kilógó csontok végét alufóliába csavarjuk, majd a húscsomagokat kivajazott tepsibe egymás mellé fektetjük. A tetejüket az olajjal simára kevert tojássárgájával bekenjük, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
 
Friss salátával, párolt zöldségekkel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr751870217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása