ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Mézeskalácsszívek

2010. március 26. - Dyna 122
Hozzávalók: 45 dkg méz, 25 dkg cukor, 10 dkg vaj, 2 tojás, csipetnyi só, 5-5 dkg cukrozott citrom- és narancshéj, 1 kk. fahéj, kk. őrölt szegfűszeg, 1 kg liszt, 2 tasak sütőpor, csésze lekvár, 20 dkg étcsokoládé
 
Elkészítése:
 
Állandó kavargatás mellett felforrósítjuk a mézet a cukorral és a vajjal, míg sima péppé nem olvad. Ezután levesszük a tűzről és addig kavarjuk, míg langyosra nem hűl.
 
A tojásokat felverjük a sóval és a felaprított citrom- és narancshéjjal, majd együtt a mézes masszához keverjük. Hozzáadjuk a fűszereket, valamint a sütőporral együtt átszitált lisztet.
 
A tésztát alaposan átgyúrjuk, lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd szíveket szúrunk ki belőle. Kivajazott tepsibe rakjuk és 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
 
A még meleg szívek alsó felét megkenjük lekvárral, és kettőt-kettőt összeragasztunk.
 
Az étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk és a szíveket félig belemártjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr81869816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása