ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Virslis krokett

2010. március 26. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg héjában főtt krumpli, 10 dkg virsli, 1 csokor petrezselyem, 1 ek. olaj + bőven a sütéshez, 8 dkg reszelt sajt, 2 tojássárgája, 1 csipet szerecsendió, 1 ek. ételízesítő; a bundázáshoz: 1 csésze liszt, 2 tojás, 1 csésze zsemlemorzsa
 
Elkészítése:
 
Felforrósítjuk az olajat, és a feldarabolt virslit 4-5 percig pirítjuk benne. Kiszedjük, és hűlni hagyjuk.
 
A krumplit még melegen meghámozzuk, krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a virslit, a reszelt sajtot, a tojássárgáját, a petrezselymet, egy csipet szerecsendiót és az ételízesítőt. Alaposan összekeverjük.
 
A masszából kerek kroketteket formázunk, és enyhén összenyomjuk, hogy 5-6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre keveset tegyünk a serpenyőbe, és addig süssük, amíg aranybarnák lesznek.
 
Szalvétára szedjük, lecsöpögtetjük, és azonnal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr331869687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása