ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kánikulai kukoricás paradicsomleves

2010. március 27. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1 l paradicsomlé, 4 tojássárgája, 1 ek. méz, só, bors, 2 cső főtt csemegekukorica, 30 dkg kemény paradicsom, 2 húsos zöldpaprika, 2 szál petrezselyem
 
Elkészítése:
 
A lehűtött paradicsomlét keverőtálba öntjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és összeturmixoljuk. Belekeverjük a mézet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül mélyebb porcelántálba öntjük. Letakarjuk és tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
 
A kukoricacsövekről éles késsel levágjuk a kukoricaszemeket. A paradicsomot apró kockára, a paprikát csíkokra vágjuk. A paradicsom, a paprika és kukorica felét tálkába tesszük, a többit a paradicsomléhez adjuk.
 
Tálaláskor a levesbe dobunk 4-6 jégkockát, majd petrezselyemmel díszítjük, és a félretett zöldségekkel tálaljuk, amelyből ki-ki még ízlése szerint gazdagíthatja levesét.
 
Fokhagymás vajban pirított zsemlekockákat is kínálhatunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr751872353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása