ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Káposztás kötött leves

2010. március 27. - Dyna 122

Felteszünk főni személyenként 3 dl vizet, 5 dkg savanyú káposztát és 3 dkg kolbászt.

Amikor a kolbász megfőtt, jól kiadta ízét, kiemeljük, és hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk.

Gyúrt tésztát készítünk, vékonyra kinyújtjuk.

Melegített olajban pirospaprikát és őrölt feketeborsot elkeverünk, és ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát.

A tésztából 2 cm vastag csíkokat vágunk és hosszában felsodorjuk, majd akkora darabokra vágjuk, hogy csomót tudjunk rá kötni.

Az egészet a káposztás léhez öntjük és megfőzzük, végül hozzáadjuk a felkarikázott főtt kolbászt, és forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr371872436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása