ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Omlós almás batyu

2010. március 27. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 csipet só, 1/2 citrom leve, 1 ek. tejföl; a töltelékhez: 60 dkg alma, 5 dkg sárgabaracklekvár, néhány darab hosszúkásra vágott hámozott mandula; a kenéshez: 1 tojás

 
Elkészítése:
 
A lisztből, a vajból/margarinból, a porcukorból, a csipet sóból, a tojássárgájából, a citromléből és a tejfölből omlós tésztát gyúrunk, amit alufóliába csomagolva 2 órán át hűtőszekrényben pihentetünk.
 
Ez idő alatt az almát meghámozzuk, felszeleteljük, eltávolítjuk a magházát, és anélkül, hogy vizet adnánk hozzá, puhára pároljuk.
 
A még forró almába belekeverjük a lekvárt és hűlni hagyjuk.
 
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és 12x12 cm-es négyzetekre vágjuk.
 
Minden négyzet közepébe egy-egy evőkanál almás tölteléket teszünk, majd a tészta négy sarkát egymásra hajtjuk - batyuformát készítünk belőle. A közepét összetűzzük 1-1 mandulával és a tetejét bekenjük a felvert tojással.
 
A batyukat enyhén kizsírozott tepsibe rakjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
 
A tepsiből rácsra tesszük, majd ha kihűlt porcukorral megszórva, teához vagy kávéhoz tálaljuk.
 
A töltelékhez lehetőleg édes almát válasszunk. Ízlés szerint fahéjjal ízesíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr661872569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása