Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg tepertő, 10 dkg disznózsír, 2 tojássárgája, 3 dkg élesztő, tej, 1 dl tejföl, kevés cukor, 1 csapott kk. só, késhegynyi őrölt bors; a töltelékhez: szilvalekvár
Elkészítése:
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet elmorzsoljuk a ledarált tepertővel és a zsírral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, a borsot, végül a felfuttatott élesztőt is. Jól kidolgozzuk, majd egy órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd 10 x 10 cm-es négyzetekre vágjuk.
A közepébe diónyi szilvalekvárt teszünk és összehajtjuk.
A tetejét megkenjük tojássárgájával és jó meleg sütőben megsütjük.