ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Bundás barack

2010. március 28. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 4 őszibarack (vagy érett nektarin), 2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tej, 2 ek. olaj; a sütéshez: bő olaj; a tálaláshoz: fahéjas porcukor
 
Elkészítése:
 
A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk és negyedeljük.
 
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
 
A lisztet a tejjel, a tojássárgákkal, az olajjal és csipetnyi sóval habosra keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
 
Az olajat felforrósítjuk.
 
A gyümölcsöket egyenként a masszába mártjuk, és a forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból papírszalvétára emeljük, lecsöpögtetjük.
 
Tálaláskor meghintjük fahéjas porcukorral, esetleg vaníliamártással kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr491874411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása