Hozzávalók 4 személyre: 4 őszibarack (vagy érett nektarin), 2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tej, 2 ek. olaj; a sütéshez: bő olaj; a tálaláshoz: fahéjas porcukor
Elkészítése:
A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk és negyedeljük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet a tejjel, a tojássárgákkal, az olajjal és csipetnyi sóval habosra keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Az olajat felforrósítjuk.
A gyümölcsöket egyenként a masszába mártjuk, és a forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból papírszalvétára emeljük, lecsöpögtetjük.
Tálaláskor meghintjük fahéjas porcukorral, esetleg vaníliamártással kínáljuk.