ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csirkefasírt paradicsomszószban

2010. március 28. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg darált csirkemell, 2 szelet kenyér, 2 tojás, 2 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dl paradicsomlé, 2 ek. liszt, 1 ek. petrezselyemzöld, 1,5 dl olaj, ételízesítő, só, bors
 
Elkészítése:
 
A kenyeret vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a reszelt sárgarépát, a felaprított hagymát és petrezselyemzöldet, az áttört fokhagymát, a tojást, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk és fél órára a hűtőbe tesszük.
 
Evőkanálnyi mennyiségből kis gombócokat formázunk és a forró olajban mindkét oldalukat megsütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük.
 
Fél deci olajon megpirítjuk a lisztet, majd beleöntjük a paradicsomlét és összeforraljuk. Ha megsűrűsödik, kevés vizet hozzáadva állandóan kevergetve készre főzzük.
 
Beletesszük a fasírtokat és további 15 percig főzzük.
 
Burgonyapürével tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr861874397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása