Hozzávalók: Piskótához: 4 tojás, 4 kanál víz, 20 dkg cukor, 17 dkg finom liszt, 1 sütőpor; Diótöltelékhez: 30 dkg dió, rum, 2-3 kisebb krumpli, 15-20 dkg cukor, tej, 1-2 vaníliás cukor
A 4 tojássárgájába belekeverjük a 20 dkg cukrot és 4 kanál vizet, majd géppel habosra keverjük. Ezután beleadjuk a lisztet, sütőport, a legvégén pedig a keményre vert fehérjét. Ezt már nem géppel keverjük hozzá, hanem fakanállal, óvatosan, egy irányban keverve, vigyázva, hogy ne törjük össze a piskóta tésztáját. Ha van félretéve még pluszban tojásfehérjénk, abból is bátran rakhatunk a habhoz, csak lágyítani fogja a tésztát. Süssük meg.
A krémhez 20 dkg diót daráljunk le a darálón, a maradék 10 dkg-ot mozsártörővel (vagy más hasonló eszközzel) darabosabbra törjünk össze.
Eközben forraljuk föl a tejet, rakjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd öntsük le vele a diót, ami jól meg fogja magát szívni.
Közben főzzünk meg 2-3 kisebb apróra vágott krumplit, és miután megfőtt, turmixoljuk habosra. Vaj helyett ezt keverjük össze a dióval. Ettől jóval könnyebb és könnyebben emészthető lesz a tortánk. Végül rakjunk bele annyi rumot, amennyit mi szeretünk.