Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg meggy, 15 dkg cukor, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 1 ek. liszt, 1 dl citromlé, szegfűszeg, fahéj, csipet só
A csumázott, megmosott meggyet 7 dl hideg vízben odateszünk főni a cukorral, csipetnyi sóval, néhány szem szegfűszeggel, kis darab fahéjjal, egy deci citromlével ízesítve.
Mikor a meggy megpuhult – folyamatosan figyeljük, mert könnyen szétfőhet – beleöntjük a 2 deciliter tejszínnel elkavart liszt és 2 deciliter tejből készült habarást.
Aki még egyet szeretne dobni a levesen, mielőtt levenné a tűzről 1 deciliter vörösborral ízesítheti.
S ha még ennyi sem elég, tálalás előtt konyakot is önthetünk bele.
Enélkül is nagyon finom. Egyetlen hibája, hogy meg kell várni míg kihűl.