ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Napsütötte narancshegyek (Vacsoracsata)

2010. március 30. - Dyna 122

Hozzávalók: 6 db tojás, 6 kanál liszt, 6 kanál cukor, 1 csomag sütőpor. Krémhez: fél citrom kifacsart leve, 1 citrom lereszelt héja, 2 dl narancslé, 8 dkg porcukor, 1 db tojás, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 dl víz, 2 dkg vaj

Üssük a tojások fehérjét egy nagy keverőtálba, majd kezdjük el keményhabbá verni. Ha már habosodik a fehérje, kis adagokban keverjük hozzá a cukrot és verjük kemény habbá. Egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját is, majd verjük még 2-3 percig és utána óvatosan dolgozzuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet.

Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt kerek peremes tortaformába, majd tegyük előmelegített sütőbe, ahol 130-140 fokon süssük 25-30 percen keresztül.

A krémhez keverjük habosra egy tálban a citromlevet, citromhéjat, narancslevet, cukrot, tojást, étkezési keményítőt és a puha vajat. Kevergetve lassú tűzön forraljuk fel és alacsony hőmérsékleten főzzük körülbelül egy percig, míg a krém besűrűsödik.

Vágjuk kétfelé a tortalapot, majd kenjük meg a narancsos krém felével. Tegyük vissza rá a tetejét, kenjük meg az oldalát és a tetejét is a krémmel.

Felszeletelt narancskarikákkal dekoráljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr81880324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása