Hozzávalók: 15 dkg máj, 15 dkg tüdő, 15 dkg szív, 25 dkg csont, 1 fej hagyma, só, fél babérlevél, 20 dkg leveszöldség, 10 dkg kelkáposzta. Rántáshoz: 2 ek. olaj, 2 ek. liszt, fél citrom leve, 1 dl tejföl
A csontot a megtisztított tüdővel, meg a szívvel két liter vízben feltesszük főni, sóval és babérlevéllel ízesítjük.
Ha félig megpuhult, beletesszük a vékony metéltre vágott zöldséget meg a kelkáposztát és teljesen puhára főzzük.
Végül belerakjuk a májat is, és még tíz percig forraljuk.
Tálalás előtt a tüdőt meg a szívet kivesszük, laskára vágjuk, majd a levesbe visszatesszük.
Az egészet világos rántással besűrítjük és citromlével savanyítva, tejföllel gazdagítva adjuk asztalra.