ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kemencében sült oldalas, csirkecomb, vele sült krumplival, sütőtökkel és körtével (Csepregi Éva, Vacsoracsata)

2010. április 01. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 kg oldalas, 4 darab csirkecomb, 4 db körte, 1 db sütőtök, 1 kg krumpli, oldalashoz való pác fűszer, csirkéhez való pác fűszer, só, bors, olívaolaj, fokhagyma

Miután megmostuk a húsokat, befűszerezzük és állni hagyjuk. A fűszerek mellett meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.

Megpucoljuk a hozzávalókat. A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, kb. akkorára, amekkorák a félbe vágott körték. A körte és a sütőtök héját rajta hagyjuk. A fokhagymát sem pucoljuk meg teljesen, csak megmossuk, és rajta hagyjuk a héját.

A kemencét természetesen jó előre fel kell fűteni.

Három tepsire van szükségünk. Az egyikbe beletesszük az oldalasokat, amiket már bepácoltunk, mellé tesszük a félbevágott krumplikat, meglocsoljuk olivával, és egy kis vizet is öntünk alá. Ugyanígy bánunk a csirkecombokkal is. A fokhagymákat héjastól mellé tesszük, mert amikor ez megsül, nagyon könnyen le tudjuk húzni a héját, és finom, ehető gerezdeket kapunk.

A körtéket és a feldarabolt sütőtököt a tepsibe tesszük, természetesen megmosva, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, megsózzuk és durvára őrölt borssal megfűszerezzük.
Kb. 1, vagy 1 1/2 óra alatt készre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr801886638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása