ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Libaerőleves zsemlegombócokkal (Udvaros Dorottya, Hal a tortán)

2010. április 01. - Dyna 122

Hozzávalók 6-8 személyre: Leves: Egy egész liba/vagy a mell kivételével bármelyik része a libának+aprólék, 2 fej vöröshagyma, póréhagyma, 3-4 gerezd fokhagyma és leveszöldségek  (répa, fehérrépa, petrezselyem), só, bors

Egy nagy edénybe beletesszük a megmosott, feldarabolt, zsírmentes libarészeket, és az aprólékot. Felöntjük vízzel, majd beletesszük a zöldségeket. Sóval, borssal ízesítjük. 3-4 órán keresztül gyöngyözve főzzük.

Mikor a hús és a zöldségek megpuhultak, beletesszük a petrezselymet, és még 10 percig főzzük. Folyamatosan kóstolgatva utána ízesítünk sóval, borssal, ízlés szerint egy csipet szerecsendióval.

 

Gombócok: 2 zsemle,1dl tej, zsemlemorzsa, 1 tojás, só, egy kanál libazsír

A két zsemlét összetépkedjük apró darabokra. Pici tejjel meglocsoljuk, hogy megszívja magát. Sózzuk, majd ráütjük a tojást. Összegyúrjuk, hozzáadjuk a zsírt, majd 2-3 evőkanál zsemlemorzsát is beleszórunk. Ízlés szerint keverhetünk hozzá apróra vágott metélőhagymát is. Jól összegyúrjuk, ha az állaga már nem folyós és gombócokká gyúrható, akkor jó. Ha nem áll össze, tegyünk bele még egy kevés zsemlemorzsát. De ne legyen kemény!

Kis gombócokat gyúrunk belőlük, majd lobogó forró, sós vízben, pár perc alatt kifőzzük őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr361886499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása