ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Ludaskása (Udvaros Dorottya, Hal a tortán)

2010. április 01. - Dyna 122

Hozzávalók: 60 dkg libaaprólék és ízlés szerint a liba bármely része, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 2 kis fej vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem, bors, só, 50 dkg rizs

A hideg vízben leöblített (szüksége esetén tisztított) aprólékot öntsük fel kb. másfél liter hideg vízzel, adjuk hozzá a megtisztított sárga- és fehérrépát, tegyük bele egészben a meghámozott vöröshagymákat, adjunk hozzá egy-egy csokor petrezselymet, feketeborsot, sót, s lassú tűzön főzzük. Amikor ez a húsleves már kész (minden puha benne) tegyük félre, szedjük le a zsírját, és szedjük ki belőle a zöldséget, a húsféléket. A levet szűrjük át.

A húst csontozzuk ki, s a belsőségekkel együtt vágjuk kis kockákra a sárga- és a fehérrépát.

A rizst folyó vízben, szűrőben mossuk meg, s jól csurgassuk le.

A levesről leszedett zsír egy részét hevítsük fel, forgassuk bele a rizst, s addig kevergessük, amíg az nem válik üvegessé (opálossá). Ekkor öntsük fel a forró húslevessel (legfeljebb kétszer annyi leves kell, mint amennyi a rizs térfogata volt). Ha a lé felforrt, vegyük egészen kicsire a tüzet, s fedő alatt pároljuk a rizst készre.

Óvatosan keverjük hozzá a zöldséget és a húsfélét, vigyázva nehogy összetörjük a répákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr331886505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása