ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Narancsos sütőtökleves

2010. április 01. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 2 darab narancs leve, 40 dkg sütőtök, 1 fej vöröshagyma, 1 diónyi friss gyömbér, 2 evőkanál olívaolaj, 1 darab zöldségleveskocka, só, 5 dkg mandula, 5 dkg héj nélküli tökmag.
 
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük hozzá a kis darabokra összevágott sütőtököt és a lereszelt gyömbért. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd ízesítsük zöldségleveskockával, sóval és kevéske darált borssal. Főzzük körülbelül 15 percig, majd kézi mixerrel pürésítsük. Tegyük vissza újra a tűzre, keverjük hozzá a narancsok kifacsart levét, és forraljuk össze.

Öntsük a szeletelt mandulát és a tökmagot egy száraz serpenyőbe, és kis lángon, állandóan kevergetve pirítsuk aranysárgára. Merjük a levest levesescsészékbe, és szórjunk a tetejére pirított mandulát és tökmagot.

Pikánsabbá tehetjük az ételt, ha kevés curry fűszerkeverékkel és darált római köménnyel fűszerezzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr961886533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása