ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Ciprusi fánkkarika

2010. április 02. - Dyna 122
50 dkg durumbúzalisztet átszitálunk és fél dl olajjal és 2-2,5 dl vízzel tésztát gyúrunk belőle. Minimum egy órát állni hagyjuk
 

Közben elkészítjük a szirupot - amelybe sütés után áztatjuk majd meg a tésztát -  a következők szerint: 3 dl mézet vagy 30 dkg cukrot 2-3 dl vízben feloldunk, ízesítve 1-2 citrom és/vagy narancs levével.

Ha eltelt az egy óra, a tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk, és 15x3 cm-es csíkokra vágjuk. Karikákat formálunk belőle, a széleinél összenyomkodjuk, és bő, forró olajban kisütjük, majd lecsepegtetjük.

A fánkokat még melegen beleáztatjuk a szirupba 15 percre, majd kiemeljük, megforgatjuk darált dióban vagy mandulában, és meghintjük őrölt fahéjjal és szegfűszeggel.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr41890624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása