Hozzávalók 4 személyre: 1 szép nagy csuka (vagy kilónyi fehér húsú tengeri hal), 1 kk. cukor, 1 babérlevél, néhány szem fekete bors, só; a tormamártáshoz: 1 ek. reszelt torma, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, só, őrölt fehér bors
Elkészítése:
A megtisztított halat egészben (a fejével együtt) annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot, a babérlevelet, borsot és a sót. A halat a forrástól számítva lassú tűzön 5 percig főzzük.
Amikor megfőtt, kiemeljük a léből (amit félreteszünk), megtisztítjuk a szálkáktól, apró darabokra vágjuk és melegen tartjuk.
A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, és felöntjük 5 deci átszűrt halfőzőlével. Hozzáadjuk a tormát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A haldarabokat a mártással leöntve és párolt rizzsel tálaljuk.