ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csuka tormamártással

2010. április 02. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1 szép nagy csuka (vagy kilónyi fehér húsú tengeri hal), 1 kk. cukor, 1 babérlevél, néhány szem fekete bors, só; a tormamártáshoz: 1 ek. reszelt torma, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, só, őrölt fehér bors
 
Elkészítése:
 
A megtisztított halat egészben (a fejével együtt) annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot, a babérlevelet, borsot és a sót. A halat a forrástól számítva lassú tűzön 5 percig főzzük.
 
Amikor megfőtt, kiemeljük a léből (amit félreteszünk), megtisztítjuk a szálkáktól, apró darabokra vágjuk és melegen tartjuk.
 
A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, és felöntjük 5 deci átszűrt halfőzőlével. Hozzáadjuk a tormát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
 
A haldarabokat a mártással leöntve és párolt rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr351889069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása