ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gyors fánk eperpürével

2010. április 02. - Dyna 122
Hozzávalók: 50 dkg túró, 25 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg porcukor, 2 cl rum, késhegynyi szódabikarbóna, reszelt citromhéj, csipetnyi só; a szóráshoz: fahéjas porcukor; az eperpüréhez: 30 dkg eper, 1 dl tejszín, 4 dkg porcukor
 

Elkészítése:

A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük a liszttel, sóval és a szódabikarbónával. Az egészet összevegyítjük és tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval kb. 6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.

A fánkokat bő, forró olajban kisütjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral.

Az eperpüréhez a megtisztított, megmosott epret összeturmixoljuk. A tejszínt a porcukorral félkemény habbá verjük és belevegyítjük a gyümölcspürébe. A fánk mellé fogyasztjuk

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr911890704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása