ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Pénteki bableves krumpligombóccal

2010. április 02. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg tarkabab, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1/2 zeller, só, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, őrölt bors, babérlevél, 6 dkg liszt, 20 dkg burgonya, 2 ek. olaj, 1 tojás
 
Elkészítése:
 
A kifejtett babot jól megmossuk, majd feltesszük főni. Megsózzuk, törött borssal, babérlevéllel ízesítjük, vegyes zöldséget és zellerzöldet főzünk bele.
 
Barnára pirított hagymával és reszelt fokhagymával, pirított rántással sűrítjük.
 
Közben elkészítjük a betétjét, a krumpligombócot. A burgonyát megfőzzük héjában, megtisztítjuk, szitán áttörjük. Kissé hűlni hagyjuk. Sózzuk, borsozzuk, a tojással és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy kézzel formálható legyen, majd a levesbe főzzük a gombóckákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr891889011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.