Hozzávalók: 1 kg burgonya, fél kg szilva/sárgabarack, 20-25 dkg liszt, 13 dkg margarin, őrölt fahéj (aki szereti), 10 dkg zsemlemorzsa, porcukor a tetejére
A héjában főtt burgonyának lehúzzuk a héját, burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk 3 deka vajat, pici sót, és annyi lisztet, hogy alaposan összegyúrva a tészta, se túl kemény, se túl lágy ne legyen.
Lisztezett deszkán kb. három milliméter vastagra kinyújtjuk. Négyzet alakú kockákra vágjuk, mindegyik közepébe egy fél szilvát/barackot teszünk, a szilvát megszórjuk kevés őrölt fahéjjal (aki szereti) és beleteszünk egy kockacukrot. A tészta négy sarkát összefogjuk, gombócot formázunk belőle, és forrásban lévő, sós vízben addig főzzük, míg azok a tetejére fel nem jönnek.
A maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és a kifőtt gombócokat átforgatjuk benne.