ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Szilvás és barackos gombóc bakter módra (Koltai Róbert, Vacsoracsata)

2010. április 02. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 kg burgonya, fél kg szilva/sárgabarack, 20-25 dkg liszt, 13 dkg margarin, őrölt fahéj (aki szereti), 10 dkg zsemlemorzsa, porcukor a tetejére

A héjában főtt burgonyának lehúzzuk a héját, burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk 3 deka vajat, pici sót, és annyi lisztet, hogy alaposan összegyúrva a tészta, se túl kemény, se túl lágy ne legyen.

Lisztezett deszkán kb. három milliméter vastagra kinyújtjuk. Négyzet alakú kockákra vágjuk, mindegyik közepébe egy fél szilvát/barackot teszünk, a szilvát megszórjuk kevés őrölt fahéjjal (aki szereti) és beleteszünk egy kockacukrot. A tészta négy sarkát összefogjuk, gombócot formázunk belőle, és forrásban lévő, sós vízben addig főzzük, míg azok a tetejére fel nem jönnek.

A maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és a kifőtt gombócokat átforgatjuk benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr301890650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása