Hozzávalók: 35-40 dkg gomba, 15 dkg sárgarépa (aki szereti), 15 dkg fehérrépa (aki szereti), 4 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 3 dl tejföl, 1 nagy vöröshagyma, petrezselyem, őrölt bors, só
A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát (aki szereti) pedig kockázd fel.
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket (aki szereti) és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá kb. 1,5 liter vizet, sózd és borsozd.
Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsd be.
Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsd.