Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg görögdinnye (héja nélkül mérve), 4 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 10 dkg málnadzsem, 3 ek. vörösbor, 4 dl tejszín
Elkészítése:
A dinnyét kimagozzuk, nyolc szép szeletet levágunk, és fóliával letakarva a hűtőszekrénybe tesszük. A többit turmixoljuk.
A tojássárgáját a porcukorral forró vízfürdőben krémesre keverjük, majd kihűtjük.
A dzsemet a vörösborral a dinnyepürébe keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és először a gyümölcsös masszát, majd a cukros tojássárgáját is óvatosan beleforgatjuk. Egy tálba simítjuk, és legalább 12 órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy megfagyjon. Közben azonban többször megkeverjük!
Tálaláskor a jól behűtött dinnyeszeletekre két-két gombóc fagylaltot nyomunk.