ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Almás zsemle

2010. április 03. - Dyna 122
Hozzávalók: 35 dkg rozsliszt, 20 dkg búzaliszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 evőkanál méz, 1 teáskanál kakukkfű, 2 dl almalé, 2 dl langyos víz, 1 maréknyi aszalt alma, 1 teáskanál só
 

Öntsük a liszteket egy nagy dagasztótálba, szórjuk bele a szárított élesztőt, sót, kakukkfüvet és a kockákra felvágott aszalt almát.

Csorgassunk hozzá mézet, keverjük el, majd kis adagokban öntsük bele a langyos vizet és az almalevet. Addig dagasszuk, amíg a kenyértészta a keverőedény falától leválik.

Ha elkészültünk vele, tegyük langyos helyre, tetejét takarjuk le tiszta konyharuhával és kelesszük kétszeresére.

Ha a kenyértészta megkelt, borítsuk egy liszttel meghintett deszkára és gyúrjuk jól át. Nyújtsuk ki másfél centi vastagságúra, majd széles szájú pohárral vagy nagy pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle vastag karikákat. Kezünkkel sodorjuk meg az oldalát, majd tegyük sütőlemezre.

Tetejét késsel vágjuk be és hagyjuk még 10 percig kelni. Tegyük előmelegített sütőbe, és 160-170 °C fokon 25-30 percig süssük.

Sajtokkal és pár szelet friss almával megtöltve izgalmas szendvics készíthető belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr581891788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása