ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Bélszín libamájjal, áfonyamártással (Farkasházi Réka, Hal a tortán)

2010. április 03. - Dyna 122

Hozzávalók a bélszínhez: 1 bélszín, 1 fej karikára vágott vöröshagyma, 1-2 babérlevél, 1 csomag kakukkfű, 1 petrezselyemgyökér karikára vágva, egész bors 10-15 szem, 1-2 szegfűszeg, 1 libamáj

Elkészítés:

Nem fém tál aljába a zöldségek felét a tál aljába, a többit a húsra tesszük. 24 órára hűtőbe rakjuk pácolódni.

A bélszín két végét (fejét, farkát) levágjuk, megtisztítjuk, bedörzsöljük balzsamecettel, nagyszemű sóval és durvára őrölt fekete borssal, szorosan betekerjük fóliába, és egy lezárt dobozban 3 napra a hűtőbe tesszük.

Egyben sütjük meg, alá kevés olívaolajat öntünk és egy szűk merőkanál alaplét, lefedjük, 170 fokon 40 percig puhítjuk, azután 20 perc alatt fedő nélkül készre sütjük. Közben locsolgassuk a levével. Forgatni is kell. Ha kész, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

A libamájat 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben 1-2 percig sütjük mindkét oldalát. Ha kész, rárakjuk a bélszínre.

Burgonyapürével és portóis áfonyamártással tálaljuk.

Áfonyamártás:

Hozzávalók: 20 dkg áfonyalekvár, 1dl vörösbor, őrölt bors/csipet, fahéj/csipet, 2-3 dkg vaj

Elkészítés:

Vajat olvasztjuk, rárakjuk az áfonyalekvárt, majd a többi alapanyagot, forraljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr71891533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása