Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg kisebb burgonya, 2 citrom, 1 ek. ecet, 2 ek. húsleves, 1 ek. konyak, 1 csokor petrezselyem, 8 gerezd fokhagyma, 6 evőkanál olívaolaj, só, bors
A burgonyát megtisztítjuk és 25 percig sós vízben, héjában fôzzük. Meghámozzuk, és még langyosan 2 cm széles karikákra vágjuk.
A citromot kifacsarjuk, levét elkeverjük egy tálban az ecettel, a levessel és a konyakkal.
A petrezselymet felaprózzuk és a citromos léhez keverjük, majd az egészet sózzuk, borsozzuk.
A fokhagymát finomra aprítjuk és az olívaolajjal együtt a citromos mártáshoz adjuk.
Kézi habverôvel jól elkeverjük, majd a mártást a még langyos burgonyára öntjük és tálaljuk.