ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Rumos banánfánk

2010. április 03. - Dyna 122
Hozzávalók: 4 banán (ha túlérett, akkor is jó), 3 ek. rum, 20 dkg rétesliszt, 2 tojás 2,5 dl édes fehérbor, 1 mk. sütőpor, 2 ek. porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só
 
Elkészítése:
 
A banánokat meghámozzuk és villával összetörjük.
 
A tojássárgákat habosra keverjük a sóval és 1 evőkanál porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a bort, a rumot és a sütőport. Belekeverjük a banánpépet, végül óvatosan, hogy ne nagyon törjön, a tojások fehérjéből vert kemény habot is hozzáadjuk.
 
Kb. három ujjnyi olajat forrósítunk, és olajba mártott teáskanállal kis halmokat szaggatunk bele. 2-3 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük. Az olajból kivéve papírtörlőn szétterítjük, hogy az a felesleges olajat felszívja, majd még forrón meghintjük a vaníliás cukorral elkevert maradék porcukorral.
 
Azonnal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr241891510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása