ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sáfrányos halleves

2010. április 03. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: Alapleveshez: 50 dkg vegyes tengeri halaprólék, 1 szál sárgarépa, 15 dkg póréhagyma, 5-6 szem egész bors, csipetnyi só. Leveshez: 2 szál sárgarépa, 2 kaliforniai paprika, 30 dkg lazacfilé, 20 dkg fehér húsú szálkamentes tengeri halfilé, 1 csipetnyi sáfrány (vagy 1 teáskanál kurkuma), fél citrom leve, só, darált bors, 10 dkg póréhagyma, olívaolaj, 2 dl tejszín

Alapleves elkészítése:

A halaprólékból, felszeletelt sárgarépából és póréhagymából – kevés borssal és sóval fűszerezve – közepes erősségű tűzön fél óra alatt elkészül az alapleves.

A leves elkészítése:

A felforrósított olívaolajba tegyük bele a felkockázott pórét. Pároljuk pár percig, utána szórjuk rá a sáfrányt vagy a kurkumát, keverjük össze a forró hagymás olívaolajjal, hogy a sárga színe jól kioldódjon, majd öntsük fel a hallevessel.

Tegyük hozzá a felkockázott színes paprikát és a vékonyra felkarikázott sárgarépát. Ízesítsük kevés sóval és darált borssal, majd főzzük körülbelül tíz percig.

Ha a zöldségek már megpuhultak, tegyük hozzá a falatnyi darabokra felvágott halhúst, és öntsük bele a tejszínt. Főzzük még öt percig, majd ízesítsük frissen facsart citromlével.

Friss és ropogós fokhagymás bagettel fogyasszuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr281891762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása