Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg lazacfilé, 2 evőkanál citromlé, só, bors, 2 kígyóuborka, 2 vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 3 dl zöldségleves, 1,5 dl tejszín, 1 csokor kapor
A halat összedaraboljuk, és citromlével, sóval, borssal fűszerezzük.
Meghámozzuk és felszeleteljük az uborkát, a hagymát hámozás után kockákra vágjuk.
Serpenyőben olvasztott vajon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az uborkát, majd lefedve pároljuk, és liszttel meghintve megpirítjuk.
Meglocsoljuk a zöldséglevessel és a tejszínnel, majd fedő nélkül főzzük.
Hozzáadjuk a halat és 5 percig főzzük.
A kaprot összeaprítjuk és a raguba keverjük, végül sóval és borssal ízesítjük.