ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Mediterrán töltött kenyér

2010. április 06. - Dyna 122
Hozzávalók: 1 evőkanál méz, 1 csomag szárított élesztő, 25 dkg búzaliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 evőkanál búzadara, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 15 dkg napon szárított élesztő, 20 dkg feta sajt, 1 marék fekete olívabogyó, 3 szál újhagyma, 1 csokor friss oregánó, 1 csokor zöldpetrezselyem, 3 evőkanál olívaolaj, darált bors
 

Tegyük a liszteket dagasztóedénybe, öntsük bele a sót, mézet, szárított élesztőt és a búzadarát. Kapcsoljuk be a dagasztót, majd csorgassunk hozzá 2,5 dl langyos vizet, 2 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál mézet. Pár percig keverjük, majd takarjuk le az edényt, és langyos helyen kelesszük kétszeresére.

A töltelékhez keverjük össze egy tálban a felkockázott fetát, a paradicsomot, a kimagozott olívabogyót, a felaprított petrezselyemzöldet, az oregánót és az újhagymát. Daráljunk rá borsot, csorgassunk rá olajat, és óvatosan keverjük össze.

A megkelt tésztát borítsuk lisztezett deszkára, gyúrjuk át, majd osszuk kétfelé. Nyújtsuk ujjnyi vastagságú, téglalap alakú formára, majd osszuk el rajta a töltelék felét. Göngyöljük fel, mint egy kalácsot, végeit nyomkodjuk össze, majd tegyük egy sütőlemezre.

Villával szurkáljuk meg a tetejét, majd előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük 35-40 percig.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr831898507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása