Hozzávalók 10 db-hoz: 50 dkg búzaliszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 evőkanál cukor, 3,5 dl víz, 1 teáskanál só, 1 evőkanál olívaolaj
Szórjuk a lisztet dagasztótálba, adjuk hozzá a szárított élesztőt, a cukrot és az olívaolajat. Kis adagokban, dagasztás közben, csorgassuk hozzá a langyos vizet, majd elektromos dagasztóval addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától.
Borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át még egyszer, majd vágjuk tíz egyforma részre. A cipókat formázzuk kerekre, nyújtófával nyújtsuk két milliméter vastagságú, kerek lapokká.
Tegyük egymás mellé egy sütőpapírral leborított sütőlapra, és kelesszük 15 percig, majd előmelegített sütőben 170 °C fokon 15-20 percig süssük.
Ha elkészül, várjunk vele, míg langyos lesz, majd rakjuk zacskókba, így a pita nem szárad ki, könnyebb lesz majd megtölteni.
* Indiában nedves ronggyal a tandori kemence oldalára tapasztják a pita kinyújtott tésztáját, és ott sütik meg.