ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Rakott kelkáposztás krumpli

2010. április 06. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kelkáposzta, 1 kg krumpli, só, bors, 15 dkg húsos szalonna, 15 dkg kolbász, 1 vöröshagyma, ételízesítő, 5 dkg sajt
 
Elkészítése:
 
A kelkáposztát forró sós vízben néhány percig főzzük, majd leszűrjük és a vastag erét kimetsztve szélesebb csíkokra metéljük.
 
A krumplit meghámozzuk, fél centis szeletekre vágjuk, majd összekeverjük a kelkáposztával és sózzuk, borsozzuk.
 
A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, erre szórjuk a karikára vágott kolbászt, majd kiemeljük a zsiradékból, és hagyjuk kihűlni.
 

Egy tűzálló edényt kivajazunk, az aljára terítjük a megtisztított, karikára vágott, gyűrűire szedett hagymát, erre rétegezzük a kelkáposztás burgonya egyharmadát. Meglocsoljuk fél deci ételízesítős vízzel, majd elegyengetjük rajta a kolbász és a szalonna felét. Ha túl száraznak találjuk, tehetünk rá 1-2 evőkanállal a megmaradt zsiradékból. Újabb réteg káposztás krumpli következik, majd erre a szalonna és a kolbász másik fele. A kelkáposztás krumpli utolsó harmadával befedjük a rakottast, megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr551898568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása