Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg krumpli, 10 dkg rizs, 15 dkg kolbász, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejfel, olaj, só
Elkészítése:
A megtisztított krumplit és a lehéjazott kolbászt karikákra vágjuk.
Az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felaprított gombát, és zsírjára sütjük.
Kizsírozott tűzáló tálba rakjuk a krumpli felét, ráhalmozzuk a megmosott rizs felét, rásimítjuk a hagymás gombát, megsózzuk, és kirakjuk a kolbászkarikákkal. Befedjük a maradék rizzsel és tetejére rakjuk a fennmaradt krumplit. Megsózzuk, és annyi vizet öntünk, rá, hogy a rizst ellepje.
Tetejét meglocsoljuk zsírral és tejfellel, majd lefedve sütőben puhára sütjük.