ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tejszínes kelbimbóleves

2010. április 06. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg (mélyhűtött) kelbimbó, 10 dkg bacon szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kk. őrölt kömény, 2 ek. ételízesítő, 2 ek. vaj, 2 ek. liszt, 1 dl főzőtejszín/kefír
 

Elkészítése:

A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk (a mélyhűtött kelbimbót nem olvasztjuk ki felhasználás előtt).

A felkockázott szalonnát megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, tovább pirítjuk, majd beletesszük a kelbimbót, megszórjuk az áttört fokhagymával, az őrölt köménnyel és egy csipet borssal. Kevergetve pár percig pároljuk, felöntjük 1 liter vízzel, az ételízesítővel fűszerezzük, és lefedve, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Felöntjük 1 deci hideg vízzel, és az egészet a leveshez keverjük.

Még egyszer felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínt (kefírt) és a finomra aprított petrezselymet.

Készíthetjük levesbetéttel is, ami lehet vajgaluska, rizs, pirított zsemlekocka vagy apró húsgombóc is.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr901899394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása