ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Epres madártej

2010. április 07. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1,5 l tej, 1 vaníliarúd, 30 dkg (mélyhűtött) eper, 4 tojás, 5 dkg cukor, 10 dkg méz, 1 ek. liszt, 1 citrom
 
Elkészítése:
 
A tejet felforraljuk a felvágott vaníliarúddal, hűlni hagyjuk, és kiszedjük a vaníliát.
 
Az epret összeturmixoljuk a tej 1/3-ával.
 
A maradék tejet ismét felforraljuk, és beleszaggatjuk a tojások fehérjéből és a cukorból vert kemény habot. Mindkét oldalukon kb. 1-1 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiszedjük őket.
 
A visszamaradt tejhez hozzáöntjük az epres tejet.
 
A tojássárgákat a mézzel és a liszttel összedolgozzuk, és apránként annyit kanalazunk hozzá a meleg, epres tejből, hogy a tojásos keverék meglangyosodjon. Habverővel kevergetve besűrítjük.
 
Belereszeljük a citrom héját, egy üvegtálba öntjük és a tetejére ültetjük a habgaluskákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr281901254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása