ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Rántott ponty céklás majonézzel

2010. április 07. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet pontyfilé, 3 ek. liszt, 1 tojás, 1 citrom leve, 6 ek. prézli, 8 dkg csiperkegomba, 1 kis üveg majonéz, 2 ek. száraz fehérbor, 1 alma, 4 ek. tejszín, fél fej kisebb vöröshagyma, 2 kk. fehérbors, 1 cékla, 1 kk. porcukor, só; a sütéshez: olaj

Elkészítése:

A pontyfiléket éles késsel fél cm-es távolságban beirdaljuk és besózzuk. Lisztbe, tojásba és prézlibe forgatjuk, majd aranysárgára sütjük.

A gombát megmossuk, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Kevés citromlével ízesített vízben megpároljuk, és hűlni hagyjuk.

A céklát héjában megfőzzük, az almát meghámozzuk, majd a húsát a főtt cékláéval együtt apró kockákra vágjuk.

A majonézt kikeverjük a borral és a tejszínnel. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, az almát, a céklát, valamint a párolt gombát. A mártást a borssal, a porcukorral és a citromlével ízesítjük.

A rántott halat a céklás majonézzel tálaljuk, köretnek petrezselymes burgonyát kínálunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr681901251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása