ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tepsis krumpli

2010. április 07. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 3 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 pár virsli, 4-5 szelet vékony bacon szalonna, 4 dl tejföl, 1 db tojás, só, bors, pirospaprika, olaj, 4 evőkanál liszt, ízlés szerint sajt (trappista, eidami)

A burgonyát meghámozzuk és vékony karikára daraboljuk a tepsibe amit előzőleg jól kikenünk olajjal, ezek után sóval, borssal ízlés szerint megszórjuk, majd két evőkanál lisztet és ízlés szerint pirospaprikát is rászórunk.

Ezek után a hagymát is meghámozzuk és karikára vágva rádaraboljuk a burgonyára, jól összekeverjük, majd a bacon szalonnát ráfektetjük a keverékre és végül a virsliket is rákarikázzuk.

Ezután ismét megsózzuk, borsozzuk az egészet, majd a maradék lisztet is rászórjuk és ráöntjük a tejfölt, amibe előzőleg beleütjük a tojást, legvégül pedig paprikát szórunk rá.

Lefedve sütjük kb. 35-40 percig (addig, míg a krumpli meg nem puhul), majd miután levesszük a fedelet, ízlés szerinti mennyiségű sajtot szórunk rá és visszatéve a sütőbe még néhány percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr221901183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása