Hozzávalók 4 személyre: 1 fej vöröshagyma, 50 dkg krumpli, 1 ek. olaj, 1 tk. pirospaprika, 1 babérlevél, 1 ek. paradicsompüré, 1 mk. őrölt majoránna, 2 pár virsli, 1 közepes csemegeuborka, néhány csepp ecet
Elkészítése:
Felforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, meghintjük a pirospaprikával, majd felöntjük 1 liter vízzel.
Beledobjuk a babérlevelet, belekeverjük a paradicsompürét, a majoránnát, és kis lángon puhára főzzük.
A főzés végén karikára vágjuk a virslit, az uborkát, és a levesbe keverjük.
Egyet forralunk rajta, az ecettel savanyítjuk, és tálaljuk.