Hozzávalók 4 személyre: 1 l tej, 20 dkg cukor, 1 csésze erős feketekávé, 6 tojás, 3 ek. liszt, 1 tk. neszkávé
Elkészítése:
A tejből 1 decit félreteszünk, a maradékot a feketekávéval és 5 deka cukorral felforraljuk.
A tojásfehérjéket 10 deka cukorral és a neszkávéval kemény habbá verjük, és evőkanállal beleszaggatjuk a tejbe. Mindkét oldalukon kb. 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal tálba szedjük.
A félretett tejet simára keverjük a tojássárgákkal, a liszttel és a maradék 5 deka cukorral, és folyamatosan kevergetve a forró tejbe csorgatjuk. A krémet hűlni hagyjuk.
Tálkákba szedjük, tetejére rakjuk a barna habgaluskákat, és ízlés szerint megszórjuk mazsolával és szeletelt mandulával.