Hozzávalók 4 személyre: 12 közepes héjában főtt krumpli, 80 dkg halfilé, 2 fej vöröshagyma, 4 tojás, 2 dl tej (vagy főzőtejszín), 10 dkg reszelt sajt, 3 dkg vaj; a tálaláshoz: tejföl, lilahagyma, metélőhagyma, kapor
Elkészítése:
A főtt krumplit meghámozzuk, majd kb. 3 milliméter vastagságú karikákra vágjuk.
Fölverjük a tojásokat a tejjel, majd a sajtot is beleszórjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, és a krumpli felét egyenletesen belerakjuk. Erre fektetjük a halfiléket, amit a finomra vágott vöröshagymával megszórunk. A maradék krumplival egyenletesen beborítjuk. Ráöntjük a tojásos masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Fölszeletelve tálaljuk.
Tejfölt és ízlés szerint finomra vágott lilahagymát, kaprot, metélőhagymát kínálunk hozzá.