ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldborsókrémleves retekkel

2010. április 10. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg zöldborsó, 20 dkg burgonya, 2 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 12-16 szál snidling, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín, só, őrölt bors

Elkészítése:

Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a 8-10 cm-es, zöldjével együtt kisebb darabokra vágott újhagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit és a zöldborsót, majd mérsékelt tűzön puhára főzzük (kb. 20 perc). A főzési idő felénél kiveszünk a levesből 2 evőkanálnyi zöldborsót és félretesszük a díszítéshez.

A levest összeturmixoljuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymzöldet, majd 4 kiskanál kivételével a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.

Csészébe vagy mély tányérba szedjük, belekeverjük a maradék tejszínt, tetejére halmozzuk a retekkockákat és a félretett zöldborsót, majd snidlinggel díszítve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr391909633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása